Fem teatre i Aarhus på vej mod cirkulær forretningsudvikling

I efteråret 2020 etablerede Bæredygtig Scenekunst NU det første netværk af teatre i Danmark, der konkret arbejder med at skabe et fundament for bæredygtig produktion af scenekunst ved omstilling til cirkulær forretning!

Projektet er EU-støttet, initieret af Erhvervsstyrelsen, faciliteret af LD Cluster & Design i Herning og vores samarbejdspartner, bæredygtighedsbureauet Worldperfect, agerer konsulenter i denne proces.

De fem involverede teatre er Aarhus Teater, Teatret Svalegangen, Teater Katapult, Teater Apropos og Don Gnu. 

Til sommer afsluttes projektet og vi glæder os, sammen med de fem teatre til at kunne videregive den viden og erfaring processen har ført med sig til andre teatre.

Mere info herom: https://rethinkbusiness.dk/cirkulaer-forretningsudvikling/

Teater reducerer klimaaftryk med 70%

Teater MÆRKVÆRK har nu henover to produktioner sat klimamål, lavet klimahandlingsplaner for deres produktioner og monitoreret deres klimaaftryk via CO2-beregneren på rethinkscenekunst.nu. Det er lykkedes teatret at sænke deres klimaaftryk på forestillingen Min Krop – Dit Blik med 70% sammenlignet med aftrykket på forestillingen FRONTLØBERNE. Og pr. publikummer er det lykkedes at reducere aftrykket med…

Continue Reading Teater reducerer klimaaftryk med 70%

Nordic Orchestra Conference underskriver hensigtserklæringen

I den første weekend af oktober mødtes mere end 70 symfoniorkestre og operahuse fra hele Norden til den årlige Nordic Orchestra Conference. Vi havde den store fornøjelse af at præsentere en fælles erklæring, som samtlige deltagere underskrev. En erklæring, som sætter klimakrisen og den bæredygtige omstilling forrest. Desuden afholdt vi en Klimasalon, og resultatet heraf…

Continue Reading Nordic Orchestra Conference underskriver hensigtserklæringen

Danmark får et center for bæredygtigt kulturliv

Den 22. september landede nyheden om at et politisk flertal har fundet 3 millioner kroner til at styrke kulturens rolle i den grønne omstilling. Kulturministeriet kunne melde ud i en pressemeddelelse at regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten er blevet enige om at støtte en række initiativer på kulturområdet.I de sidste tre år har Bæredygtig…

Continue Reading Danmark får et center for bæredygtigt kulturliv