Fem teatre i Aarhus på vej mod cirkulær forretningsudvikling

I efteråret 2020 etablerede Bæredygtig Scenekunst NU det første netværk af teatre i Danmark, der konkret arbejder med at skabe et fundament for bæredygtig produktion af scenekunst ved omstilling til cirkulær forretning!

Projektet er EU-støttet, initieret af Erhvervsstyrelsen, faciliteret af LD Cluster & Design i Herning og vores samarbejdspartner, bæredygtighedsbureauet Worldperfect, agerer konsulenter i denne proces.

De fem involverede teatre er Aarhus Teater, Teatret Svalegangen, Teater Katapult, Teater Apropos og Don Gnu. 

Til sommer afsluttes projektet og vi glæder os, sammen med de fem teatre til at kunne videregive den viden og erfaring processen har ført med sig til andre teatre.

Mere info herom: https://rethinkbusiness.dk/cirkulaer-forretningsudvikling/

Indledende dialog med Dansk Teater

I det tidlige forår holdt vi det første inspirerende møde med Dansk Teater og deres nytiltrådte seniorrådgiver Jeppe Bo Rasmussen. Mødet drejede sig om mulige samarbejder omkring den bæredygtige omstilling i scenekunstbranchen. Dansk Teater er den samlende branche- og arbejdsgiverorganisation for mere end 70 danske teatre i Danmark og derfor en af de toneangivende organisationer i scenekunstbranchen.…

Continue Reading Indledende dialog med Dansk Teater

Bæredygtigheden skal på pensum

Fremtiden ligger i de unges hænder, derfor satser vi på at man allerede på scenekunstskolerne får redskaber og teori omkring bæredygtig produktion. I efteråret holdt vi foredrag på Scenekunstskolen i København for produktionseleverne. Og lige nu arbejder vi med dramalinjen på Trondhjem Universitet om at skabe bæredygtige produktioner. Associated professor ved dramalinjen Elena Perez udtaler:”We are…

Continue Reading Bæredygtigheden skal på pensum

Til scenograferne: Stor europæisk undersøgelse om bæredygtighed

I maj måned afholdes European Meetings of Set Design og i den forbindelse har det franske scenografforbund UDS skabt en undersøgelse om bæredygtighed blandt scenografer og kostumedesignere. Målet er at indsamle viden på tværs af Europa og på den måde skabe fælles løsninger for bæredygtighed. Vi opfordrer selvfølgelig ALLE danske scenografer og kostumedesignere til at…

Continue Reading Til scenograferne: Stor europæisk undersøgelse om bæredygtighed