En fremtid med bæredygtig scenekunst

I marts 2021 blev vi kontaktet af Dansk Teater og inviteret til en snak med direktør Peter Mark Lundberg og seniorpolitisk rådgiver Jeppe Bo Rasmussen om et muligt samarbejde omkring øget bæredygtighed i dansk scenekunst.

6 måneder senere kan vi nu med stor fornøjelse og en vis portion stolthed præsentere initiativet ‘en fremtid med bæredygtig scenekunst, hvor vi tilbyder et katalog over mulige handlinger, man som ledelse og organisation kan foretage sig for at øge bæredygtigheden i arbejdet med at lave scenekunst og drive et teater. 

Læs mere om de konkrete handlinger her.

Der er et behov for at vidensdele og hjælpe hinanden med noget, vi aldrig har prøvet før, hvorfor vi har brugt meget tid på at forberede en serie guides, som bistår med konkret vejledning til f.eks. turné, scenografi, samt PR og marketing. Dertil har vi formuleret et eksempel på en ‘Green Rider’ og en liste over miljøcertifikater. 

Under menupunktet Guides finder du en samlet liste.

Vi har virkelig lagt os i selen for at hjælpe dig og dit teater – fordi vi ikke kan lade være :o)

Hensigtserklæringen er vores bidrag og støtte til de mange teatre som allerede er i fuld gang med omstillingsprocesser. Og hensigtserklæringen er en hjælp til alle teatre som ønsker at komme i gang med bæredygtigheden. Vi kan se at der allerede sker meget på tværs af landets teatre og forsøger med dette initiativ at skabe grobund for en stærk funderet fælles klimaindsats for hele branchen. En tilslutning til initiativet kan dermed blive en del af udgangspunktet for det videre arbejde med den grønne omstilling. 

Vælger I at skrive under, må I meget gerne give besked herom til Jeppe Bo Rasmussen, seniorpolitisk rådgiver, – jeppe@danskteater.org, tlf.: 2440 1897. 

Afslutningsvis vil vi gerne understrege, at vi selvfølgelig står til rådighed med sparring og vejledning for at hjælpe dig og dit teater i mål med din vision for en bæredygtig fremtid med scenekunst. 

Læs mere om hvilke ydelser vi kan tilbyde her.

Tak til Dansk Teater for denne første af flere milepæle.